Pas telefonatës që njoftoi mbi disa të shtëna, policia shkoi në vendngjarje, ku në një nga shtëpitë u gjet dhe u çaktivizua një bombë.

Policia britanike deklaroi se incidenti ishte një përpjekje për të futur në kurth dhe për të vrarë oficerët e organeve të zbatimit të ligjit.