Teknika ajrore do të bëhet pjesë e skuadriljeve të rregullta të bazës ajrore të Voronezhit.

Sipas fjalëve të inxhinierëve, "Su-34" është një avion i brezit të ri të gjuajtësve - i ashtuquajturi 4 + dhe është i pajisur me teknologjinë më të fundit. "Tanket fluturuese", siç quhen jozyrtarisht "Su-34" në Rusi ose "mbrojtësit" nga NATO, do të zëvendësojnë bombarduesit e vjetëruar të Forcave Ushtarake Ajrore të Rusisë.