Përveç kompanisë ENI, në shfrytëzimin e pjesëve të shelfit rus do të marrin pjesë edhe partnerë të tjerë të huaj të "Rosneft": kompania anglo-holandeze Royal Dutch Shell, Statoil e Norvegjisë dhe ajo japoneze Inpex.

Mbi synimet e veta për të punuar në shelf së bashku me kompaninë "Rosneft" kanë deklaruar gjithashtu edhe në koncernin e gazit rus "Gazprom". "Rosneft" dhe "Gazprom" janë të vetmet kompani, të cilat gëzojnë të drejtën për të zhvilluar punime në shelfin e Rusisë.