Sipas mendimit të nënës, mundësitë e institucionit do të përcaktojnë me saktësi gjendjen psiqike të vajzës së saj dhe do të marrin masa nëse do të jetë e nevojshme. Përveç kësaj, atje Paris nuk do të ketë akses në burimet e mediave, të cilat mund të shfaqin informacion negativ rreth vetë asaj dhe babait të saj.

Në fillim të qershorit Paris Jackson u grind me të afërmit, të cilët e ndaluan atë të shkonte në një koncert me muzikë rock. Ajo u mbyll në banjo dhe preu damarët e dorës.