Pranë ndërtesës, ku u mbajt takimi, u mblodh një turmë protestuesish që i kërkonin autoriteteve të hiqnin dorë nga plani për shkurtimin e mijëra punonjësve të sektorit publik në këmbim të marrjes së këstit të ri të kredisë nga BE-ja dhe FMN-ja.

Thuhet se kryebashkiakun filluan ta shtynin dhe ta godisnin, por ai nuk mori plagë serioze megjithatë.