Më parë u shpallën një sërë rregullash për ndërtimin dhe funksionimin e këtyre fabrikave - ato u përpunuan posaçërisht pas shëmbjes së një kompleksi rrobaqepësie në Bangladesh në prill të këtij viti.

Vitin e kaluar nga Bangladeshi janë eksportuar më shumë se 20 milionë veshje, kryesisht në Evropë dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.