"Për ne situata aktuale në Siri paraqet kërcënimin më të madh - njoftoi Shakali. - Kjo shpjegohet me distancën e vogël mes Qipros dhe Sirisë, si dhe qasjen që kanë refugjatët sirianë në zonën e pushtuar nga Turqia të Qipros së Veriut. Ata kanë mundësinë të zbarkojnë në anën tjetër të ishullit dhe pastaj të kalojnë zonën e kontrolluar nga OKB-ja, e cila ndan ishullin".