"Ne kemi nevojë për njëri-tjetrin dhe mund të bashkëpunojmë. Terrorizmi, krimi kibernetik, krimi i organizuar ndërkombëtar, të gjitha këtë janë fenomene që na shqetësojnë si neve, ashtu dhe rusët", - tha ai.

Duke komentuar vizitën e planifikuar më 8 korrik në Moskë të Ministrit të Jashtëm të Rumanisë, Titus Corlatean, Basescu theksoi se Rumania dhe Rusia do të forcojnë bashkëpunimin në fushën ekonomike dhe në sfera të tjera.