Sportistët e nisën udhëtimin e tyre më 3 nëntor të vitit 2012 dhe për 8 muaj përshkuan 21.000 km, duke vizituar 13 vende: Rusinë, Letoninë, Lituaninë, Poloninë, Republikën Çeke, Austrinë, Italinë, Francën, Spanjën, Portugalinë, SHBA-në, Kinën dhe Kazakistanin. Gjithashtu ata vizituan edhe ato qytete që kanë pritur në vitet e mëparshme Universiadën: Moskën (viti 1973), Varshavën (viti 1924), Torinon (në vitet 1959-1970), Pekinin (viti 2001) dhe Harbinin (viti 2009).

Udhëtimi përfundoi në Kazan, ku çiklistët e kaluan shiritin e finishit, i cili ishte tendosur pas yllit të Universiadës.