"Mi-171A1" u certifikua në regjistrin e avionëve të Brazilit në vitin 2005, kur në vend mbërriti helikopteri i parë i këtij lloji.

Helikopterët e modelit "Mi-171A1", të cilët përdoren në kushte të rënda mjedisore për shpimet që kryhen nga kompania e naftës Petrobras në pyjet e Brazilit, ku ka reshje të shpeshta shiu, janë shquar për efikasitetin dhe rendimentin e tyre.