"Ngjarjet në Egjipt tregojnë se nuk ndodh të ketë një kalim të shpejtë dhe të hareshëm nga një regjim autoritar në një demokraci politike. Ky është një proces shumë i vështirë, i gjatë, i dhimbshëm që ndikon në zhvillimin ekonomik dhe pozitën sociale. Pra, rezulton se " Pranvera arabe " tani për tani ka sjellë vetëm kaos dhe jo demokraci. Kjo vërehet në Egjipt, Libi, Siri dhe Irak ", - theksoi Kryetari i Komitetit.