Qendra njoftoi mbi 84 raste të emetimit të gazrave me një intensitet të moderuar dhe të ulët. Përveç kësaj u regjistruan edhe dy tërmete vullkano-tektonike.

Për shkak të erupsionit të vullkanit autoritetet rritën nivelin e alarmit në atë të dytë sipas sistemit të alarmit 7 shkallësh.

Ende nuk ka njoftime për evakuime të banorëve në zonat e ndodhura në afërsi të vullkanit.