Sipas parashikuesve të motit, do të vazhdojë të bëjë mot me diell dhe thatësirë. Në Moskë treguesi i termometrit do të rritet deri në 28-30 gradë, në periferi do të jetë edhe më nxehtë - deri në 31 gradë Celsius. Ndërkohë, temperatura maksimale e regjistruar më 4 korrik është 27.9 gradë dhe i takon vitit 1897.