Ai parashikon largimin e detyruar të Mohammed Mursi nga posti i Presidentit në rast se ai nuk pranon të japë dorëheqjen vullnetarisht.

Ushtria gjithashtu propozon shpërndarjen e parlamentit dhe krijimin e një këshilli të përkohshëm, i cili do të përgatisë amendamentet e Kushtetutës, e cila është shkruar nën diktimin e islamistëve, si dhe zhvillimin e zgjedhjeve të reja parlamentare dhe presidenciale.