Para ndeshjeve të volejbollit në plazh tifozët i presin kërcimet Capoeira. Në arenën e "Basket Hall" dhe Qendrës së volejbollit "Shën Petersburg" është planifikuar një shfaqje ekstreme çiklizmi. Pjesëmarrësit e projektit "Minuta e famës" do të demonstrojnë truke basketbolli dhe finte.

Gjithashtu për spektatorët e Universiadës janë përgatitur shfaqjet e cheerleaders, prova të demonstrimit të forcës, stil i lirë (freestyle), performanca të artistëve mbi palafite.