Ligji hyn në fuqi më 1 gusht të vitit 2013.

Ekspertët parashikojnë se miratimi i projektligjit në versionin e tij të tanishëm do të sjellë në një dyndje masive të pronarëve të faqeve ruse të Internetit për kalimin nën juridiksionin e huaj, në humbje financiare dhe shkelje në shkallë të gjerë të të drejtave të qytetarëve rusë, të cilët janë zbatues të rregullt të ligjeve.

Nga 3 korriku deri më 1 gusht në faqet ruse të Internetit do të zhvillohet protesta kundër ligjit anti-pirateri.