"Kolumbia është një partnere e rëndësishme e Rusisë në Amerikën Latine - thuhet në deklaratën e Ministrisë ruse të Punëve të Jashtme. - Mes vendeve tona po zhvillohet një dialog politik aktiv. Po thellohet bashkëpunimi në kuadër të dikastereve të antidrogës dhe organeve të zbatimit të ligjit të të dy vendeve".