Gjenerali Sher Mohammad Karimi theksoi se është pikërisht Pakistani ai që kontrollon veprimet e talebanëve dhe se liderët e Lëvizjes “Taleban” kanë gjetur strehim në territorin e këtij vendi.

Në prill të këtij viti në një raport sekret të NATO-s, i cili ra në dorë të mediave, gjithashtu thuhej se komanda e “Taleban” fshihet në Pakistan.