Gjatë bisedimeve me Vladimir Putinin, ai e falenderoi Presidentin rus për solidaritetin dhe miqësinë personale me paraardhësin e tij, Hugo Chavez.

"Hugo Chavez ka pasur gjithmonë respekt të veçantë dhe dashuri të madhe për Rusinë. Ne e trashëguam këtë dashuri. Ne erdhëm të konfirmojmë dëshirën tonë për forcimin e aleancës strategjike me Rusinë", - tha Nicolas Maduro.