Faza aktive e manovrave do të zhvillohet nga data 8-10 korrik në ujërat territoriale të Gjirit të Pjetrit të Madh në Detin e Japonisë. Nga të dyja palët në to do të përfshihen rreth 20 anije, aeroplanë dhe helikopterë.

Nga 27 korriku deri më 15 gusht në territorin e Rusisë do të mbahen stërvitjet ruso-kineze antiterrorizëm “Misioni paqësor 2013".