×
Lindja e Mesme, Mars 2011
Situata në Lindjen e Mesme dhe në Afrikën e Veriut u destabilizua nën ndikimin e teknologjive informatuive, deklaroi në Bishkek Zëvendës ministri i punëve të jashtme të Rusisë Grigori Karasin.
Biniamin Netanjahu fillon vizitën e vet në Moskë, gjatë së cilës ai do të takohet me Presidentin e Rusisë Dimitri Medvediev. Shërbimi i shtypit i Kremlinit njoftoi, se negociatat do të zhvillohen më 24 mars.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev deklaroi, se Moska do të vazhdojë përpjekjet e saj për rregullimin e konfliktit palestinezo-izraelit pavarësisht nga ndërlikimi i theksuar i situatës në rajon.
Duke shfrytëzuar autoritetin që gëzon në vendet arabe dhe marrëdhëniet miqësore me Izraelin, Rusia është e gatshme të kontribuojë në çështjen e rifillimit të dialogut palestinezo-izraelit.
Listën e vendeve të Afrikës Veriore dhe Lindjes së Mesme, të përfshira prej demontratave dhe trazirave masive, e plotësoi aktualisht Libani.
Rusia dhe Europa janë të bindura, se situatat konfliktuese në Lindjen e Mesme dhe Afrikën e Veriut nuk duhet të justifikojnë zgjatjen e procesit të rregullimit të konfliktit izraelito-palestinnez, deklaroi Kreui MPJ i Rusisë pas negociatave  me homologun e vet holandez Uri Rozental.
Rusia dhe Afganistani shprehin preokupim serioz në lidhje me situatën e krijuar në Libi dhe Lindjen e Mesme.
Mbledhja e “kuartetit” të ndërmjetësve ndërkombëtarë për rregullimin e konfliktit në Lindjen e Mesme (në të hyjnë SHBA, Federata Ruse, BE dhe OKB-ja), e cila ishte planifikuar të mbahej në mars u shty për në muajin prill.
Përpjekjet për të sjellur demokracinë perëndimore në vendet e p
Në sfondin e informacionit kontradiktues për luftimet në qytetet libaneze midis ithtarëve dhe kundërshtarëve të Muammar Gaddafit palët këmbejnë deklarata të forta politike.
Në Lindjen e Mesme sot është Ditë pakënaqësie. Në qytetet e mëdha të Jemenit, Irakut, Jordanit populli, që është mbledhur në sheshe shpreh pakënaqësinë e vet ndaj regjimeve drejtuese.
Kriza në vendet e Lindjes së Mesme dhe Afrikës së Veriut mund të
Rusia është e gatshme të japë ndihmën e vet për rregullimin politik në vendet e Lindjes së Mesme dhe Afrikën e Veriut, të përfshira nga trazirat, deklaroi Kreu i MPJ i Federatës Ruse Sergei Lavrov.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2011
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2011
1
2
3
5
6
7
8
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31