×
Europa

Shirat e mëdha dhe të rrëmbyera kanë krijuar kaos në disa skaje të Evropës. Në Itali dhe Francë kanë paralajmëruar mbi kërcënimin e përmbytjeve.

Projekti i tubacionit të gazit natyror Trans Adriatic (Trans Adriatic Pipeline,TAP) mbushi plot 10 vjet. Punës për ndërtimin e tij kanë premtuar t’ia hyjnë aty nga viti 2015. Mjaft vende të BE-së shpresojnë shumë se ky projekt, në favor të të cilit bëri zgjedhjen e vet Konsorciumi "Shah Deniz", nuk do të përsërisë fatin e trishtueshëm të famëkeqit "Nabucco" dhe do të ndihmojë në uljen e çmimit të gazit.

"Gazprom" llogariti se kërkesat e Evropës për gaz të importuar do të rriten deri në 145 miliardë metra kub deri në vitin 2025, ndërkohë që deri në vitin 2035 - në 185 miliardë metra kub. 

Në vendet e BE-së çmimet e gazit u rritën deri në maksimumin e 7-mujorit për shkak të pritjeve të ardhjes së motit të ftohtë në Europën Perëndimore dhe Europën Qendrore në ditët e ardhshme.

Prodhuesi rus i automobilave të lehtë "AvtoVAZ" (russ. "АвтоВАЗ") ka dërguar partinë e parë të makinave "Lada Granta" për eksport në Evropë.

Grupi rus "Aeroflot" është përfshirë në listën e "Top-5" të holdingëve ajrorë të Evropës në aspektin e të ardhurave të fituara.

Dy vjet kanë kaluar që nga dita e kobshme e "sulmit terrorist të Breivik". Shumica e evropianëve besojnë se Anders Breivik është një maniak dhe vrasës gjakftohtë. Por kjo nuk do të thotë aspak se asnjëri prej tyre nuk ndan pikëpamjet e tij.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31