×
Ekonomia 18 mars 2013
Kompania japoneze Panasonic duke filluar nga viti 2014 ka në plan të heqë dorë nga
BE-ja dhe FMN-ja janë të gatshme për t’i dhënë Qipros një kredi prej 10 miliardë euro. Megjithëse, sipas ekspertëve, Nikosia ka nevojë për 16-17 miliardë euro. Shumën e pamjaftueshme autoritetet qipriote kanë ndërmend ta sigurojnë për llogari të depozitave bankare, duke i ngarkuar me taksa ato. Presidenti i Rusisë Vladimir Putin e ka quajtur këtë taksë "të padrejtë dhe të rrezikshme".
Në periudhën nga viti 2008 deri në vitin 2012 Kinës i ranë për pjesë 5% të transaksioneve të armatimeve konvencionale.
Presidenti i Rusisë Vladimir Putin sot në mëngjes zhvilloi një takim operativ me administratën, ndihmësit dhe këshilltarët, të cilët merren me çështjet ekonomike.
Sot në bursën më të madhe të Azisë - atë të
Presidenti i Qipros, Nicos Anastasiadis, u zotua të dielën t’u kompensojë pjesërisht depozituesve humbjet si pasojë e anulimit të detyruar të depozitave.
Presidenti qipriot Nikos Anastasiadis, duke iu drejtuar kombit nëpërmjet televizionit, deklaroi se taksa mbi depozitat bankare që ka shkaktuar zemërim kaq të gjerë ishte një alternativë ndaj falimentimit.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2013
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2013
1
2
3
5
6
9
10
16
17
23
24
30
31