×
Ekonomia 18 tetor 2012
Kompania ruse e naftës "Rosneft" i prezantoi zyrtarisht britanikes “BP” ofertën e saj për të blerë 50% të aksioneve të “TNK-BP” për 28 miliardë dollarë me pagesë me para dhe aksione.
Kancelarja e Gjermanisë Angela Merkel konfirmoi sërish përkushtimin e saj ndaj mbajtjes së
Rusia ka ndërmend të krijojë prodhimin vetiak të metaleve të rrallë tokësorë. Aty nga 1 shkurti i vitit 2013 qeveria duhet të zhvillojë dhe të miratojë programin e prodhimit të tyre. Në listën e metaleve të rrallë përfshihen 17 elementë, të cilët përdoren në pajisje të teknologjisë së lartë (të tilla si tableta dhe smartphones) si dhe në industrinë e prodhimit të avionëve, automobilave, në industritë bërthamore dhe ushtarake.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2012
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2012
1
4
6
7
13
14
19
20
21
26
27
28