×
Ekonomia Qershor 2011
Biznes-aktiviteti i kompanive të huaja në Moskë këtë vit është rritur në mënyrë të ndjeshme. Gjithnjë e më shumë firma të reja planifikojnë hapjen e përfaqësive të veta në kryeqytetin rus.
Kompania ruse “Gazprom” në gjysmën e parë të vitit në vazhdim rriti me 26% eksportet e gazit.
Evropa duhet të bashkëpunojë me Rusinë në ndërtimin e gazsjellësit “South Stream” (“Rryma Jugore”). Me një deklaratë të tillë doli Kreu i Koncernit italian ENI Paolo Scaroni.
Një nga prodhuesit më të mëdhenj botërorë të supave t
produktet, Campbell
Në vitet e afërta në Rusi duhet të krijohet një model principialisht i ri i rritjes ekonomike, i bazuar në stimulimin aktiv të iniciativës (ndërmarrjeve) private, aplikimin në masë të inovacioneve, strukturën cilësore industriale dhe financiare.
Përmbledhjen e deklaratave të financierëve kryesorë evropianë mbi situatën e mjerueshme në Greqi e botoi revista gjermane “Manager Magazin”. Borxhi kombëtar i Greqisë përbën 330 miliardë euro.
Tregu rus i automobilave aty nga viti 2014 mund të bëhet i pari në Evropë. Me një parashikim të tillë doli në mbledhjen e qeverisë së Federatës Ruse Ministri i Industrisë dhe Tregtisë Viktor Hristienko.
Kompania ruse “Inter RAO JEES” («Интер РАО ЕЭС») që nga mesnata ndërpreu furnizimin e energjisë elektrike në Bjellorusi. Minsku nuk ka bërë deri tani pagesën e radhës prej 600 milionë rubla (rreth 20 milionë $) për shlyerjen e borxhit.
Kompania ruse “Inter RAO JEES” (“Интер РАО ЕЭС) sonte në mesnatë do të ndërpresë furnizimin e energjisë elektrike në Bjellorusi. Vendimi u morr në lidhje me faktin se Minsku nuk i shleu borxhin prej 1.5 miliardë rublash (rreth 50 milionë $) palës ruse.
Autoritetet ruse nuk kanë ndërmend në vitet e afërta të privatizojnë
Të enjten e ardhshme parlamenti grek ose do të miratojë planin mobilizues për shkurtimin
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Qershor 2011
Kalendari i ngjarjeve
Qershor 2011
2
3
4
5
6
8
10
11
12
13
18
19
25
26