×
Ekonomia Mars 2011
Dëmi  që iu shkaktua vendit nga tërmeti dhe cunami pranë brigjeve të Japonisë më 11 mars përbën gati 200 miliardë $, mendon qeveria e vendit.
Në Bruksel po hapet samiti i Bashkimit Europian, temë kryesore e të cilit do të bëhen masat për forcimin e euros.
“Gazprom” dhe kompania sllovene Geoplin Plinovodi nënshkruan marrëveshjen për krijimin mbi
Në Amsterdam hapet sot ekspozita e 25-të ndërkombatare dhe konferenca e specialistëve t
Kryeministri i Rusisë Vladimir Putin shpreson, se vendi do të dalë në nivelin e GDP-s
GDP,
Ukraina është e gatshme për bashkëpunim me Bashkimin Doganor të Bjellorusisë
Në vendburimin e gazit Shtokmanovsk në sektoruin rus të Detit Barenc do të ndë
Dëmi material, që iu shkaktua Japonisë si rezultat i fatkeqësive natyrore të
Federata Ruse nuk shtron çështjen e heqjes dorë prej realizimit të projektit të gazsjell
Presidentët e Rusisë dhe Kazakistanit, përkatësisht Dimitri Medvediev dhe Nursulltan Nazarbajev, do të zhvillojnë sot në Moskë një takim pune.
Kryeministri i Kirgistanit Allmazbek Atambajev pritet të mbërrijë sot në Moskë. Gjatë vizitës së tij dyditore ai do të takohet me homologun e vet Vladimir Putin.
Presidenti i Federatës Ruse deklaroi, se projekti i elektrostacionit të ri atomik në Akkuyu, të cilin Rusia ka ndërmend ta ndërtojë në Turqi, nuk ka nevojë për përsosjen e sistemeve të sigurisë pas katastrofës në Japoni.
Në negociatat e zhvilluara në Kremlin nuk u arrit të sigurohet pëlqimi nga ana
Presidenti i Federatës Ruse është i sigurt, se energjia atomike mund të jetë e parrezikshme, në qoftë se do të zgjidhet mirë vendndodhja e elektrostacioneve atomikë, projekti i tyre dhe operatori.
Rusia do të jetë e detyruar të mbyllë kufirin doganor me Ukrainën, në qoftë se ajo do të krijojë zonën e tregtisë së lirë me BE, deklaroi Vladimir Putin në Minsk.
Rusia do ti japë Bjellorusisë një kredi prej 6 miliardë dollarësh për ndërtimin e elektrostacionit të parë atomik në vend, njoftoi Vladimir Putin në Minsk.
Krijimi i Bashkimit Doganor dhe Hapësirës Unike Ekonomike do ti shërbejnë stabilizimit të ekonomive të Rusisë, Bjellorusisë dhe Kazakistanit, deklaroi Kryeministri i Federatës Ruse Vladimir Putin në takimin e zhvilluar në Minsk me Presidentin Aleksandër Llukashenko.
Qeveritë e 17 vendeve të zonës së euros kapërcyen mosmarrëveshjet
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev paraqiti për shqyrtim në Dumën Shtetërore marrëveshjen mbi rregullin e transferimit të mjeteve financiare (zhvendosjen) nëpërmjet kufirit të Bashkimit Doganor (Rusi-Bjellorusi-Kazakistan).
Kongresi i parë rus i naftës do të hapet në Moskë. Ai do
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2011
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2011
1
2
3
5
6
7
8
9
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
30