×
Ekonomia Maj 2010
Ekonomisë ruse do ti duhet jo më pak se 2-3 vite për daljen në treguesit ekonomikë të parakrizës, deklaroi Kryeministri Vladimir Putin.
  Gjatë rrugës së vet të modernizimit të ekonomisë Rusia nuk ka aspak ndër mend të ignorojë tekonologjitë dhe përpunimet perëndimore.
Rusia mund të hyjë në Organizatën Botërore të Tregtisë (OBT)
Problemet me buxhetin shtetëror të një sërë vendesh të zonë
Modernizimi i ekonomisë ruse do të realizohet me sukse "vetëm se ai duhet kryer shpejt dhe me cilësi". Për këtë deklaroi Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev në takimin e zhvilluar me aktivin e partisë "Rusia Unike".
Çështjet e rritjes së efektivitetit dhe forcimi i rolit të Organizatës së
Zhvlerësim të euros nuk do të ketë. Eurozona do të qëndroj
  Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediv shprehet i bindur me suksesin e kursit të modernizimit të shoqërisë dhe ekonomisë ruse, sepse Rusia nuk ka mundësi tjetër për ecjen përpara.
Mbështetja shtetërore suplementare për biznesin e vogël dhe të mesëm këtë vit do të përbëjë 6 miliardë rubla, deklaroi Vladimir Putin.
Kryeqyteti i Kubanit-Krasnodari për të tretin vit radhasi zuri vendin e parë në rejtingun e qyteteve më të mira për zhvillimin e biznesit në Rusi. Të tilla janë përfundimet e ekspertëve të revistës ekonomike amerikane "Forbes".
Situata ekonomike në Europë nuk ka ndikim të madh në Rusi, mendon Kreu i Bankës Qendrore Sergei Ignatev. Ai i quan problemet e botës së vjetër jo ekonomike, por politike.
Mbështetja e sistemit kreditoro-financiar të Rusisë është "një nga drejtimet prioritare të veprimtarisë së qeverisë".
Planin e vet personal antikrizë e propozoi Presidenti i Këshillit të Europës Herman van Rompei, për të cilin njoftoi të martën botimi "Financial Times Deutschland".
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev mendon, se pas krizës financiare të viteve 2008-2009, drejt problemeve ekonomike duhet ecur, duke u bazuar jo vetëm në "pragmatizmin e zhveshur ekonomik, por duke studjuar mirë bashkëveprimin midis kulturës, moralit dhe zhvillimit ekonomik".
  Ndërhyrja urgjente e shteteve në çështjet e një prej bankave më
Këshilli i Federatës-Dhoma e lartë e parlamentit-ratifikoi Kodin doganor, i cili themelon dokumentin e Bashkimit Doganor midis Federatës Ruse, Bjellorusisë dhe Kazakistanit.
  Agjencia ndërkombëtare analitike njofton për rënien rekord të nxjerrjes së gazit-vitin e kaluar ajo u shkurtua pothuajse me 3.5%. Ky është rezultati më i keq i marrë gjatë disa dhjetra viteve të fundit.
Italia bëri publike masat e rrepta të ekonomisë. Plani i kabinetit të Silvio Berlusconit supozon që në vitet 2011-2012 të kursehen 24 milionë euro si rezulat i kryerjes së reformave në sferën buxhetore, e cila presupozon shkurtimin e rrogave dhe shkarkimin nga puna.
Presidenti i Federatës Ruse Dimitri Medvediev shprehu besimin, se në Rusi do të krijohet Qendra Ndërkombëtare Financiare për biznesin e huaj. Ai u takua në rezidencën jashtë Moske më 22 maj me drejtuesit kryesorë të fondeve amerikane.
Parashikimi ekonomik i përgatitur nga qeveria lejon pritjen e rritjes së qendrueshme të GDP-së së Rusisë. Për këtë deklaroi Presidenti Dimitri Medvediev në mbledhjen kushtuar buxhetit të dikastereve kryesore.
  Gjatë këtyre tre viteve të ardhshme rënia ekonomike e vitit 2009 do të kapërcehet.
Ministria e mbrojtjes e Rusisë doli në negociata para nënshkrimit të kontratave për blerjen e anijeve aeroplanmbajtëse të tipit "Mistral", njoftoi Ministri i mbrojtjes Anatoli Serdjukov.
Gazsjellësit "South Stream", "Nabucco" dhe "Nord Stream" janë të
Rusia është e interesuar për forcimin e Bashkësisë së Shteteve të Pavarura (BSHP), zgjerimin e partneritetit në të gjitha sferat, deklaroi Kryeministri Vladimir Putin në mbledhjen e Këshillit të qeverive të vendeve të BSHP në Shën peterburg.
"Gazprom" mendon, se kompanitë europiane, të cilat ngulin këmbë për
Kryeministri i Federatës Ruse Vladimir Putin del për zgjerimin e Bashkimit Doganor, në të cilin hyjnë Rusia, Bjellorusia dhe Kazakistani.
  Më 21 maj në Bruksel u hap Konferenca Ndërkombëtare "Dialogu energjetik:Rusi-BE. Aspekti i gazit". Duhet thënë, se kjo tashmë është konferenca e pestë e radhës, e cila zhvillohet me iniciativë të Shoqërisë Ruse të Gazit.
Kancelarja e Gjermanisë Angela Merkel u bëri thirrje vendeve të G-20 të "veprojnë në unison" gjatë zgjidhjes së problemeve aktuale financiare.
  Nesër, më 21 maj, në Berlin do të zhvillohet Konferenca e V-të Ndërkombëtare "Dialogu energjetik Rusi-BE: aspekti i gazit".
Autoritetet ruse do të përcaktojnë në vitin 2010 shumën prej 27 miliard
Rritja e ekonomisë së Europës në këto vite të afë
Funksionimi i Bashkimit valutor pa bashkërendim të politikës financiaro-buxhetore nuk ka aspak kuptim.
  Të gjitha projektet e zhvilluara gjatë pjesëmarrjes së fondit investues do të realizohen, deklaroi Kryeministri i Federatës Ruse Vladimir Putin. Sipas fjalëve të tij, principet e punës së fondit demonstruan kërkesë në kushtet e vështira ekonomike.
  Në takimin e radhës të ministrave të financave të 27 vendeve t
Koncerni gjerman "Siemens" do të ndërtojnë në Perm së bashku me kompaninë ruse "Iskra-Avigaz" ndërmarrjen për prodhimin e pajisjeve kompresuese. Investimet e tij për këtë projekt përbëjnë rreth 50 milionë euro.
Valuta e vetme europiane këto ditë po i nënshtrohet provës më
Qarkullimi amerikano-rus i mallrave po e merr veten nga kriza. Sipas të dhënave të ministris
Rusia përcaktoi për Kirgistanin grantin prej 20 milionë dollarësh, njoftoi Përfaqësuesi special i Presidentit të Federatës Ruse për zhvillimin e marrëdhënieve me Kirgistanin Vladimir Rushajllo.
  Kryeministri grek Jorgos Papandreu  (Γιώργος Παπανδρέου) nuk përjashtoi ngritjen e padisë nga ana e Greqisë kundër bankave investuese të SHBA-s.
Mundësitë e zgjerimit të bashkëpunimit të kompanive finlandeze me rajonet e jugut të Rusisë i përcakton akcioni treditor "Ditët e Finlandës", që startoi në Rostov mbi lumin Don.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2010
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2010
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
14
15
16
22
23
25
29
30