×
Ekonomia Dhjetor 2009
Viti 2009 për Rusinë, si dhe për gjithë botën, ishte mjaft
Sberbanka e Rusisë i paraqiti gjigandit amerikan të automobilave "General Motors" një llogari shumëmilionëshe dëmshpërblimi për marrëveshjen e prishur në lidhje me ujdinë e shit-blerjes së kompanisë gjermane të automobilave Opel.
Faza aktiva e krizës ekonomike në Rusi tashmë u kapërcye dhe "duket filluar që nga gjysma e dytë e vitit 2010 do të fillojë të rivendoset rritja ekonomike".
Kushtet e kontratave për funizimin me gaz të Europës nëpërmjet territorit të Ukrainës do të plotësohen pikë për pikë. Këtë mendim e shprehu përpara gazetarëve në Vladivostok Kryeministri i Rusisë Vladimir Putin.
Rusia bëri një hap të ri drejt zgjerimit të prezencës së vet vet në tregun energjetik të rajonit Aziatiko-OqeanoPaqësor.
Duke marrë fjalën sot përpara auditorit shumëmilionësh të teleshikuesve rusë, Presidenti Dimitri Medvediev, si përgjigje ndaj pyetjes mbi rezultatet e samitit të klimës në Kopenhagen, theksoi, se nuk është i kënaqur nga rezultatet e tij.
Në Rusi hyrja e kapitalit nga jashtë shtetit nuk po rresht pavarësisht nga kriza. Vladimir Putin mbeti i kënaqur nga vëllimet e investimeve të drejtpërdrejta në ekonominë ruse.
Përdorimi i burimeve energjetike nga ana e ndërmarrjeve shtetërore duhet të reduktohet
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Dhjetor 2009
Kalendari i ngjarjeve
Dhjetor 2009
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
17
18
19
21
25
26
27