×
Ekonomia Gusht 2009
Ekziston mendimi se ekonomia është shprehje e koncentruar e politikës. Historia me shit-blerjen e Kompanisë “Opel” është edhe një tjetër dëshmi konfirmuese e kësaj. Në të u ndërthurën rrethana nga më të ndryshmet.
30 milionë tonë naftë dhe rreth 370 miliardë metra kub gaz në vit, të tillë janë treguesit që do të kapë eksporti rus aty nga viti 2030.
Ditët më të këqia të krizës globale për Rusinë mbetën tashmë në të kaluarën.
Italia mbështet projektet e ndërtimit të gazsjellësve “South Stream” dhe “Nabukko”, por megjithatë shprehet se ai rus ka tipare më reale.
Rusia po krijon precedent. Me gojën e Kryeministrit të vet Vladimir Putin ajo deklaroi, se ka
Në gusht mbushen plot 2 vjet që nga periudha e fillimit të krizës ekonomiko-financiare botërore.
Sipas njoftimit zyrtar, Kreu i qeverisë ruse Vladimir Putin nënshkroi dekretin mbi refuzimin e shprehur nga
Kur tre javë më parë në kryeqytetin e Turqisë 5 vende nënshkruan
“Vizitë historike”, “projekte grandioze”, — në këtë mënyrë janë shprehur mjetet turke të informimit masiv duke anoncuar ardhjen e Kryeministrit rus Vladimir Putin në Ankara.
Krizë të re gazi në Europë në dimrin e pritshëm, me sa duket nga të gjitha, nuk do të ketë.
Rusia planifikon të eksportojë në vitin 2009 më tepër se 20 milionë tonë drithëra, njoftoi Ministrja e Bujqësisë e Rusisë Elena Skrrinjik.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Gusht 2009
Kalendari i ngjarjeve
Gusht 2009
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31