×
Ekonomia Maj 2009
Rusia është e gatshme të ndihmojë Ukrainën për parandalimin e krizës së re të gazit në Evropë.
Pika më e ulët e rënies së vëllimit të përgjithshëm të produktit të brendshëm (VPPB) në Rusi tashmë ka kaluar, mendon Kreu i Bankës Qendrore (BQ) Sergei Ignatjev.
Kriza botërore dha goditje të rëndë mbi integrimin ekonomik të Shtetit të Bashkuar.
Ta lërë vëllimin e nxjerrjes së naftës në nivelin aktual apo ta shkurtojë-kjo është çështja kryesore e sesionit të jashtë radhës të OPEK-ut në Vjenë.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev e quan diversifikimin e ekonomisë ruse detyrën më të rëndësishme të Rusisë.
Mbi rrezikun kërcënues të minimit të furnizimeve të gazit rus i paralajmëruan liderët e BE në fund të javës së kaluar Presidenti Dimitri Medvediev dhe Kryeministri Vladimir Putin.
Operatori i projektit të gazsjellësit “Rryma Veriore” planifikon të marrë lejen e ndërtimit në fund të këtij viti, njoftoi Kryeinxhinieri i kompanisë “Nord stream” Sajmon Bonnel. Ky projekt u përgjigjet standarteve më të larta ekologjike ndërkombëtare.
Sistemi federal rezervë i SHBA-s rishikoi në vektorin e keqësimit parashikimin e vet përkatësisht zhvillimit të ekonomisë.
Bashkëveprimi i Rusisë dhe BE për kapërcimin e krizës financiaro-ekonomike globale është pika kryesore e rendit të ditës së samitit “Rusi-BE në Habarovsk. Për këtë deklaroi Ndihmësi i Presidentit të Rusisë Sergei Prihodko.
Gjatë marrjes së gazit rus problemi i konsumatorëve evropianoperëndimorë nuk konsiston aspak tek furnizuesi, por në atë, se gati 80 % e tubacionit kalon nëpër territorin e Ukrainës.
Rikthimi tek sistemi financiar botëror i parakrizës është kundërproduktiv. Një
Në hartën energjetike të Evropës së shpejti mund të duket një itinerar i ri mjaft i rëndësishëm.
Vendet pjesëmarrëse të sistemit transportues të gazit “Rryma Jugore” po përfundojnë bashkërendimin e projektit.
Konferenca ndërkombëtare kushtuar dialogut energjetik të Rusisë dhe BE do të zhvillohet më 19 maj në Berlin. Në të do të marrin pjesë 500 përfaqësues të biznesit energjetik evropian, 100 prej të cilëve nga Rusia.
Gazsjellësi “Rryma Veriore” nuk mund të përbëjë kërcënim për sigurimin kombëtar të vendeve të Balltikut.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2009
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2009
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31