×
Kulturë 6 qershor 2013
Më 6 qershor në Rusi kremtohet tradicionalisht Dita e Pushkinit. Këtë vit mbushen plot 214 vjet që nga dita e lindjes së poetit të madh kryesor kombëtar rus. Çfarë ka qenë, është dhe do të jetë për rusët Aleksandër Pushkini - mbi këtë temë përsiat në intervistën e vet me Radiokompaninë "Zëri i Rusisë" laureati i çmimit “Pushkin”, njëri nga poetët më të njohur bashkëkohorë rusë Eugjeni Rein.
Teatri Mariinskij sot për herë të parë në botë do të realizojë transmetimin në format 3D të baletit "Liqeni i Mjelmave". Shfaqen mund ta shohin spektatorët e më shumë se 1.500 kinemave në 50 vende.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Qershor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Qershor 2013
1
2
4
5
7
8
9
10
11
12
15
16
17
19
21
22
23
26
27
28
29
30