×
Kulturë Tetor 2012
Paul McCartney deklaroi se ai nuk e konsideron Yoko Ono-n fajtore për shpërbërjen e The Beatles. Sipas fjalëve të tij, grupi i kishte hyrë vetë rrugës së shpërbërjes.
Tema kryesore muzikore e sagës "Star Wars" u cilësua si melodia që mbetet më tepër në mendje në historinë e kinematografisë, sipas rezultateve të një sondazhi në Internet.
Nga Moska po starton projekti evropian i quajtur «QUEEN - THE BALLET». Gjatë një viti ai do t’i prezantojë publikut të vendeve të ndryshme të botës baletin "Kërcimet e Engjëjve". Spektakli është krijuar nga artistët rusë në bazë të muzikës së grupit të famshëm, legjendar britanik “Queen”. Premiera botërore e tij është planifikuar për datën 17 tetor.
Aktori austriak Christoph Waltz, i cili mori "Oskar-in" për rolin e kolonelit nazist në filmin "Inglourious
Rock grupi legjendar britanik Rolling Stones për herë të parë në pesë
Muzikantët e grupit "Led Zeppelin" njoftuan për daljen e filmit "Celebration Day", i cili i dedikohet koncertit të fundit të grupit.
16 piktorë të rinj nga Evropa përgjatë një javë u njohën me jetën e Moskës dhe të Shën Petersburgut. Përshtypjet e veta ata i hodhën në telajo. Rezultatet e punës së tyre do të pasqyrohen në sallat e ekspozitës të Akademisë së Arteve të Rusisë në kuadër të projektit ndërkombëtar "Imazhi i Rusisë".
Ditën e premte u mbushën plot 50 vjet që nga dita e daljes n
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2012
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2012
1
2
3
4
6
7
8
9
11
12
13
14
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
30
31