×
Kulturë Korrik 2010
Në qytetin bregdetar letonez Jurmala po fillon konkursi i interpretuesve të rinj të muzikës me popullaritet "Vala e re-2010". Këtë vit në finale dolën 17 këngëtarë nga 12 vende.
  Bardi legjendar dhe aktori i njohur rus Vladimir Visockij u nda nga jeta 30 vjet më parë (më 25 korrik).
Festivali ndërkombëtar i këngës autoriale dedikuar kujtimit të Vladimir Visockit po hapet në qytetin rus Vollgograd. Në të marrin pjesë 150 bardë nga Rusia, vendet e Bashkësisë së Shteteve të Pavarura si dhe muzikantë nga Gjermania, SHBA, India dhe Kenia.
  23 spektakle premiera sipas motiveve të veprave të Çehovit dhe mbi Çehovin - në këtë mënyrë e kremtoi Moska teatrale 150 vjetorin e ditëlindjes së shkrimtarit dhe dramaturgut të madh rus Anton Çehov.
  Më 19 korrik me baletin "Spartaku" do të fillojë turneu i radhë
    Soçi, kryeqyteti i Olimpiadës dimërore të vitit 2014, po ndryshon pamjen e vet jo me ditë, por me orë, duhet thënë. Por simboli kryesor i jetës kulturore të qytetit resort bregdetar pranë Detit të Zi mbetet i pandryshuar.
Këngëtari nga Kroacia, 23 vjeçari Damir Kexho (Damir Kedžo), u bë fitues i Festivalit ndërkombëtar të arteve "Pazari sllav", që u zhvillua në qytetin bjellorus Vitebsk. Vetëm me dy pikë mbeti pas tij artisti gjeorgjian Llasha Ramishvili.
    Konkursin e vjershave më të mira për vokalizim nga Eduard Hil, i cili është bërë i njohur nën emrin "Tro-lo-lo", do ta zhvillojë Fondi i mbështetjes dhe zhvillimit të masmediave.
Eduard Hil,
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Korrik 2010
Kalendari i ngjarjeve
Korrik 2010
2
4
7
8
9
10
11
13
14
16
17
18
20
21
24
25
26
27
28
29
30
31