Kundër tyre luftonin muxhahidët afganë, mercenarët arabë dhe pakistanezë. Nga 39 ushtarët sovjetikë 6 u vranë, 28 u plagosën, por pavarësisht nga humbjet, luftëtarët e përmbushën plotësisht misionin e tyre luftarak.