Protestuesit, të kapur dorë për dore, formuan rreth ndërtesës së administratës së ishullit njëfarë unaze të gjallë. Qindra njerëz filluan grevën e tyre të ulur në hollin e katit të parë të administratës dhe kërkojnë me këmbëngulje një takim me guvernatorin.

Sot Hirokazu Nakaima miratoi planin për zhvendosjen e bazës amerikane në Okinawa.

Largimin e bazës amerikane nga ishulli e kërkon me insistim popullata lokale për shkak të rasteve të shpeshta të abuzimeve dhe shkeljes së ligjit nga ana e ushtrarakëve amerikanë.