Udhëheqësi rus theksoi se me emrin e Mandelës është e lidhur një epokë e tërë në historinë bashkëkohore të Afrikës, e kurorëzuar me fitoren mbi Aparteidin dhe e shënuar me ndërtimin e Republikës demokratike të Afrikës të Jugut.

Putin e vlerësoi mjaft lart rolin e Nelson Mandelës në zhvillimin e marrëdhënieve miqësore midis Federatës Ruse dhe Republikës së Afrikës së Jugut.