Një nga ngjarjet më të pritura në botën e modës, në të cilën do të marrin pjesë më shumë se 70 stilistë të njohur, do të zhvillohet në Sallën Qendrore të Ekspozitave "Manezh" deri më 31 tetor.

Hapja e javës së modës premton të jetë interesante dhe e pazakontë. Ajo do të nisë me Ditën e koleksioneve industriale. Ky eveniment ka për qëllim të tregojë mundësinë e bashkëpunimit mes stilistëve të njohur të modës dhe kompanive të mëdha prodhuese.

Java e modës (Fashion Week) Mercedes-Benz zhvillohet në Moskë për të 13-in vit me radhë dy herë në vit - në pranverë dhe në vjeshtë.