Ajo është një kapele (beretë) e veçantë e uniformës ushtarake, një lloj simboli dallues nderi, i cili është objekt i vërtetë krenarie në radhët e forcave speciale.

Gjatë stërvitjeve në Bjellorusi shenjën dalluese, pra "Beretën e kuqe", e morrën 19 komandos prej 115 syresh, të cilët iu nënshtruan përzgjedhjes paraprake tri javore.

Për herë të parë testimi kualifikues për të drejtën e mbajtjes së "Beretës së kuqe" u zhvillua në territorin e Bjellorusisë në vitin 1993. Që nga ajo kohë këto gara të demonstrimit të aftësive më të larta luftarake mbahen dy herë në vit - në pranverë dhe në vjeshtë.