Të dielën Komisioni Qendror i Kontrollit të Disiplinës i Komitetit Qendror të Partsië Komuniste kineze njoftoi se ndaj Jiang Jiemin ka nisur një hetim. Verifikimi partiak i shkeljeve disiplinore shpesh çon në zbardhjen e aferave korruptive të zyrtarëve dhe i paraprin hetimit nga organet e zbatimit të ligjit.

Jiang Jiemin u bë zyrtari më i lartë kinez kohët e fundit, ndaj të cilit ka nisur një hetim.