Sergei Shaveljev, Zëvendës/Kryeredaktori i transmetimit për Evropën dhe Amerikën Latine të Radiokompanisë "Zëri i Rusisë", i dorëzoi Kryebashkiakut të Sopotit Jacek Karnowski një diplomë të posaçme për kontributin e tij të veçantë në ringjalljen dhe mbështetjen e Festivalit të Sopotit, zhvillimin e marrëdhënieve kulturore dhe promovimin e vlerave humanitare.