Në këtë dokument theksohet se Catherine Ashton e bashkërenditi zhvillimin e këtij takimi gjatë bisedave telefonike me Kryeministrin e Serbisë, Ivica Daçiç dhe Kreun e qeverisë së Kosovës, Hashim Thaçi.

Supozohet se palët në takimin e ardhshëm do të diskutojnë progresin e zbatimit të marrëveshjes së prillit në bazë të planit të miratuar prej vetë atyre.