Në këtë mënyrë për 9 vjet, gjatë të cilave aksionet e Google janë tregtuar në bursën Nasdaq, kapitalizimi i motorit të kërkimit është rritur me 10 herë.

Pavarësisht rritjes mbresëlënëse të aksioneve të tij, Google në shumë gjëra është i nënvlerësuar në krahasim me kompanitë e tjera të Internetit. Duke mbetur aktivi më i shtrenjtë i Internetit për nga kostoja e vet, Google është megjithatë shumë më inferior në krahasim me konkurrentët përkatësisht një treguesi të tillë si raporti vlerës së tij dhe fitimeve të parashikuara për vitin e ardhshëm.

Kështu, në qoftë se dyqani në Internet "Amazon" vlerësohet me 135 fitime vjetore, ndërsa Facebook me 44, Google vlerësohet me vetëm 18 të tilla. Ndërkohë që kur motori i kërkimit u nxorr në bursë ai u vlerësua me 52 fitime vjetore.