Gjatë vizitës pesë-ditore marinarët ushtarakë japoneze do të vizitojnë Akademinë Ushtarake Detare, ku atyre do t’u tregojnë për organizimin e përgatitjes së oficerëve detarë rusë. Përveç kësaj, ushtarakët detarë japonezë dhe rusë do të zhvillojnë një ndeshje miqësore futbolli si dhe do të njihen me vendet më interesante historike e kulturore të Shën Petersburgut.

Më 1 gusht luftanijet japoneze do të jenë të hapura për të gjithë vizitorët që dëshirojnë që bëjnë një ekskursion me karakter njohës në to.