Një fenomen i pazakontë natyrore u vu re natën e kaluar nga banorët e Novosibirskut - mbi qytet mund të shiheshin re të argjëndta. Arsyeja e kësaj dukurie - solstiku veror.

"Tani Dielli po zbret maksimalisht poshtë nën horizont dhe ndriçon retë e ngarkuara, të cilat ndodhen në lartësinë 80-85 kilometra, pikërisht në kufi me atmosferën dhe kozmosin. Një ndriçim i tillë i reve - një dukuri shumë e rralla, e cila mund të shihet vetëm në fillimin të korrikut për disa ditë me radhë", - tha drejtori i planetarit të Novosibirskut.