Udhëheqja e BE-së në fytyrën e Parlamentit Evropian, Këshillit Evropian dhe Komisionit Evropian kanë arritur marrëveshjen mbi buxhetin për vitet 2014-2020, njoftoi kreu i Komisionit Evropian, Jose Manuel Barroso. "Unë jam i kënaqur t’ju njoftoj se sot ne kemi arritur një marrëveshje politike mbi të ardhmen e buxhetit të BE-së", - tha ai.

Në këtë mënyrë u likujdua kërcënimi mbi fillimin e paralizës në vitin 2014 të të gjithë punës së BE-së në lidhje me mungesën e një plani të miratuar 7-vjeçar të buxhetit.