Autoritetet ekuadoriane i dorëzuan shtetasit amerikan Edward Snowden dokumentin që i jep atij të drejtën e hyrjes në këtë vend amerikano-jugor, njoftoi telekompania Univision, e cila është e bazuar në Shtetet e Bashkuara dhe transmeton në gjjuhën spanjolle.

Sipas të dhënave të saj, dokumenti është i datës 22 qershor. Ai është firmosur nga konsulli i Ekuadorit në Londër Fidel Narvaez.