Mijëra protestues dolën përsëri në rrugët e Stambollit nën mbikëqyrjen e oficerëve të zbatimit të ligjit, njoftojnë mediat vendase. Në prag në Stamboll u zhvillua një demonstratë tjetër, atëherë policia ndërmori masa të forta për të siguruar rendin dhe çdo gjë kaloi në mënyrë paqësore.

Aksionet e protestave masive antiqeveritare, të cilat më shumë se tre javë nuk ndalen në të gjithë Turqinë, filluan me një tubim protestë kundër prerjes së pemëve në parkun Gezi në qendër të Stambollit.