Bashkëpunëtorët e policisë turke me ndihmën e granatave me gaz lotsjellës dhe topat me ujë shpërndanë pjesëmarrësit në aksionin e protestës antiqeveritare në kryeqytetin e vendit, Ankara.

Sipas njoftimeve të mediave lokale, janë arrestuar rreth 20 persona të dyshuar për organizimin e trazirave. Disa nga protestuesit kanë hedhur gurë në drejtim të policisë.

Në të njëjtën kohë, mijëra njerëz morën pjesë në një demonstratë në sheshin Taksim në Stamboll. Demonstrata u zhvillua në lidhje me vendimin e autoriteteve turke për lirimin deri në pritje të gjyqit të oficerit të policisë, i cili dyshohet se ka vrarë njërin prej protestuesve.