Policia e shtetit indian të Andhra Pradesh arrestoi Ministrin e Punëve të Brendshme Sushilkumar Shinde dhe Kreun e Ministrisë së Financave Chidambaram Palaniappan si të dyshuar për mashtrim.

Sipas njoftimeve të mediave lokale, urdhri për arrestimin e zyrtarëve të qeverisë qendrore është dhënë për shkak të "mashtrimit të banorëve të rajonit të Telangana në shtetin e Andhra Pradesh, të cilëve Shinde dhe Chidambaram u kishin premtuar në vitin 2009 krijimin e një shteti të pavarur".