Senatori Renan Calheiros dhe deputeti Andre Vargas kanë ftuar tre parlamentarë për të dëgjuar personalisht pretendimet e protestuesve dhe për të përcaktuar kërkesat e grupeve të veçanta. Vargas gjithashtu deklaroi se Kongresi është i hapur për dialog me pjesëmarrësit e protestave.

Të enjten në rrugët e qyteteve braziliane, duke përfshirë edhe kryeqytetet e pesë shteteve, dolën më shumë se 600.000 protestues.

Protesta e radhës nuk kaloi pa përleshje me policinë. Sipas të dhënave të fundit, në Rio de Janeiro janë lënduar 15 persona.